Forum

of Registreren om berichten en onderwerpen te maken.

Website ten behoeve van Vertigo training

logo met tekst vertigo training Duizelig? Geen pillen maar bewegen!

Vanaf april 2023 is er een nieuwe, innovatieve oplossing beschikbaar voor mensen die kampen met chronische duizeligheidsklachten: de Vertigo Training. Dit is een zelfhulpprogramma dat online beschikbaar is gesteld voor het publiek. Het programma is kostenloos. Geïnteresseerden kunnen toegang krijgen tot deze methode door de website http://www.vertigotraining.nl te bezoeken.

De Vertigo Training is het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling door het team van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Amsterdam UMC. Het programma omvat een reeks speciaal ontworpen oefeningen die onderdeel zijn van wat bekend staat als 'vestibulaire revalidatie'. Deze therapievorm is gericht op het verbeteren van de balans en het verminderen van de ervaren duizeligheid door specifieke oefeningen.

Voor meer gedetailleerde informatie over de Vertigo Training en hoe het kan bijdragen aan de verlichting van duizeligheid, wordt bezoekers aangeraden de website te raadplegen. Hier vindt men niet alleen uitgebreide uitleg over de methode zelf, maar ook hoe deze succesvol geïntegreerd kan worden in het dagelijks leven van degenen die aan chronische duizeligheid lijden.

Bovendien, voor degenen die de voorkeur geven aan een meer traditionele aanpak of die het materiaal in fysieke vorm wensen te raadplegen, is er een vereenvoudigde, printbare versie van de oefeningen beschikbaar. Deze is te vinden op Thuisarts.nl, onder de sectie 'speciale oefeningen tegen duizelig zijn'.

Deze bron biedt een handig overzicht dat gemakkelijk gevolgd kan worden door zowel patiënten thuis als door professionals binnen de gezondheidszorg.

Ga naar de inhoud